Uw verhaal:

Geplaast Op FaceBook ( Oud Gebrook ) door  J.j. Schalkwijk. In Soest. 06.07.2013

Er zijn veel verhalen over z.g. `kasteelspoken` en gelukkig kent ons kasteel in Gebrook ook haar eigen spook.
Spook van Hoensbroek?
In Kasteel Hoensbroek is men juist helemaal niet blij met een eeuwig terugkerend spookverhaal, dat de huidige conservator zo langzamerhand niet meer kan horen. In de dertiende-eeuwse grote toren zou de geest van Anna Catharina markiezin van Schönborn ronddolen die als ongelukkige weduwe op 5 november 1760 op Hoensbroek stierf. Twee van haar jonggestorven kinderen zijn volgens overlevering in de drie meter dikke muren gemetseld.
De dichter en schrijver Bertus Aafjes, die van 1951 tot 1973 met zijn gezin de hoektoren van Kasteel Hoensbroek bewoonde, had al veel over de geest gehoord en wilde haar graag ontmoeten. Nacht na nacht zat hij 's nachts om 12 uur vruchteloos op haar verschijning te wachten. Teleurgesteld gaf hij haar op. Maar in de geest van de dorpelingen leeft Anna Catharina's geest voort.

 

Geschreven door Jan Boonstra. In de buurt van Zaandam - Noord Holland 25.06.2013

Hallo allemaal, ik vind het echt een geweldige groep dat Oud Gebrook, ( Facebook ) ook de website ( Auw-Gebrook ) vind ik erg mooi en kijk op beide praktisch elke dag wel. Woon al jarenlang in Zaandam maar mis Hoensbroek eigenlijk nóg, die tijd van toen. Het is zo fijn dat dat hier opgehaald wordt al die herinneringen. Klein dingetje ik lees vaak "bohhh" in de reacties en dan moet ik telkens effe lachen, want ik ben dat woordje ook altijd blijven gebruiken. De eerste jaren hier in NH keken mensen me dan heel raar aan. :-) Maar nu zijn ze het inmiddels van me gewend ha ha. Het lijkt wel Hoensbroeks dat woordje omdat ik het hier meer zie in de reacties. Bedankt voor het laten zien van de mooie foto's. Groetjes van Jan.

Hier kan of mag ook uw verhaal over Hoensbroek - Gebrook staan.